(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
Kachna s česnekem, solí, kmínem, na pivu a s bramborovým knedlíkem
Potřebné ingredience
Kachna, sůl, drcený kmín, 4 stroužky česneku, jedno celé pivo (používám 12´), jablko. Na knedlíky: 5 středně velkých brambor (vařených a studených), 5 lžic hrubé mouky, 8 lžic jemné krupice, 1 lžička soli, 2 vejce, trochu mléka (cca 3 - 4 lžíce).
Postup přípravy
Kachnu nařežu nožem, aby se vše dostalo přes kůži k masu a vše důkladně vetřu do celé kachny i dovnitř. Solí nešetříme, česnek je rozmačkaný a smíchaný se solí. Dovnitř navíc vkládám jedno jablko rozpůlené a přikryju alobalem. Takto to mám připravené min. noc před pečením. Pak, než to dám do trouby, podliju celým pivem, přikryju alobalem a peču pomalu dvě a půl až tři hodiny (podle velikosti) a pak ještě odkryju alobal a dopékám dozlatova. Nebývá třeba během pečení podlévat. Před dopečením se může ještě do výpeku rozmíchat trochu mouky, ale není to nutné, jak má kdo rád.
Podávám s bramborovým knedlíkem a kyselým zelím.
Knedlíky:
Brambory najemno nastrouháme a smícháme s ostatními přísadami. Hned uděláme knedlík a hned dáváme vařit, aby těsto nestačilo zřídnout. Při vaření hlídáme, aby nám voda nepřestala vařit. Vaříme 20 - 25 minut. Z tohoto množství dělám dvě šišky.
Podávám s bramborovým knedlíkem a kyselým zelím.
Knedlíky:
Brambory najemno nastrouháme a smícháme s ostatními přísadami. Hned uděláme knedlík a hned dáváme vařit, aby těsto nestačilo zřídnout. Při vaření hlídáme, aby nám voda nepřestala vařit. Vaříme 20 - 25 minut. Z tohoto množství dělám dvě šišky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lidare
(upraveno)
13. 12. 2012, 21:08
taky mám kachnu,tak zkusím podle tohoto receptu
Delisa
(upraveno)
17. 12. 2012, 22:22
@lidare
Dobrý den, tak doufám, že chutnala
Hyzule
(upraveno)
13. 12. 2012, 20:38
na víkend bude kachna po vašem
Delisa
(upraveno)
17. 12. 2012, 22:24
@Hyzule
Dobrý večer, snad Vám chutnalo
Hyzule
(upraveno)
18. 12. 2012, 19:22
@Delisa
byla úúúžasná k tomu červené zelí,knedla.Fakt jsme si chrochtali.
KABELKAK
(upraveno)
9. 7. 2010, 10:01
Vypadá to moc dobře. Chtěla bych to zkusit. Nikdy jsem ještě kachnu nedělala Mám elektrickou trouby horkovzdušnou. Na kolik stupňů se kachna peče. Moc děkuji za odpověď.
Delisa
(upraveno)
9. 7. 2010, 18:08
@KABELKAK
S tímto Vám zrovna moc neporadím...Já mám totiž bohužel úplně starou plynovou troubu, která ani stupně nemá Ale peču to tak nějak na střed, ani moc ani málo, prostě tak pozvolna.